PROMOCJA

Olej z nasion marchwi, zimnotłoczony, nierafinowany

Zimnotłoczony olej z nasion marchwi

Kosmetyczny olej z nasion marchwi (Daucus Carota Oil) powstaje w procesie tłoczenia na zimno nasion marchwi zwyczajnej (dzikiej). Posiada intensywny pomarańczowy kolor i zapach soku marchewkowego. Jest niezwykle delikatnym olejem dla skóry o szerokim spektrum działania a do tego jest lekki, łatwo się rozsmarowuje, dobrze wchłania, nie pozostawia na skórze tłustego filmu i nie zatyka porów.

Poniżej pełny opis.

25,00 

Share

Naturalny, wegański, #lesswaste w szkle

Dla kogo?

Naturalny olej z marchwi znajduje zastosowanie w pielęgnacji:

  1. cery suchej, odwodnionej, zniszczonej, dojrzałej z oznakami starzenia, przesuszonej i tracącej jędrność,
  2. cery tłustej, trądzikowej, problemowej z nadmierną produkcją sebum – ze względu na obecność witaminy A i E wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwalergiczne,
  3. dla osób o jasnej karnacji, które chcą uzyskać efekt delikatnej opalenizny i naturalny złocisty blask.

Właściwości i zastosowanie

Zawarty w olejku beta-karoten doskonale nawilża, olej zapobiega nadmiernej utracie wody oraz reguluje działanie gospodarki wodno-lipidowej, dzięki temu sprawdzi się zarówno do skóry odwodnionej oraz z nadmierną produkcją sebum. Skutecznie utrzymuje właściwy stopień nawilżenia warstwy rogowej naskórka.

Olej z marchwi dodatkowo odmładza i rozświetla naskórek, ale również poprawia i wyrównuje koloryt skóry sprawiając, że cera staje się jedwabista o delikatnym brzoskwiniowym zdrowym odcieniu. Nadaje skórze delikatny efekt opalenizny, dlatego możesz stosować go jako samoopalacz. Bogaty w naturalny retinol (witamina A), który działa regenerująco. Olejek marchewkowy chroni przed szkodliwym działaniem UV i poparzeniami słonecznymi oraz regeneruje skórę po opalaniu. Świetnie łagodzi podrażnienia i chroni skórę przed działaniem czynników zewnętrznych. Dodatkowo olejek pobudza produkcję nowych komórek, nadając cerze młody wygląd. Należy jednak pamiętać, że naturalne filtry UV nie są tak skuteczne i stałe w ochronie skóry jak w kremach do opalania z filtrem.

Masaż ciała olejem z nasion marchwi pomaga w utrzymaniu prawidłowego nawilżenia, redukcji niedoskonałości takich jak cellulit czy zwiotczenie naskórka. To również doskonały specyfik do stosowania podczas masażu obolałych mięśni i stawów po intensywnym treningu.

Olejek z marchwi znajduje zastosowanie w pielęgnacji skóry głowy i włosów suchych, osłabionych i zniszczonych zabiegami typu farbowanie, rozjaśnianie, trwała ondulacja. Regularny masaż pobudza cebulki włosowe i wspomaga wzrost włosów. Dodatkowo włosy stają się nawilżone, odżywione, lśniące i zdrowsze.

Olej z nasion marchwi Ecoflores świetnie sprawdzi się jako dodatek do kremów, balsamów, maseczek, peelingów, olejku do opalania i kosmetyków DIY jako środek wzbogacający. Można również stosować go bezpośrednio na skórę zamiast kremu do twarzy.  Należy zaaplikować kilka kropli olejku na dłonie i delikatnie wmasować w skórę twarzy. Doskonały także jako dodatek do kąpieli.

 

Działanie oleju z pestek malin:

  • Dostarcza skórze cennych składników odżywczych i witamin.
  • Nawilża, koi i lekko natłuszcza.
  • Uszczelnia barierę lipidową skóry.
  • Reguluje pracę gruczołów łojowych.
  • Odblokowuje pory oraz redukuje zaskórniki.
  • Działa antyoksydacyjnie – chroni przed działaniem wolnych rodników.
  • Chroni skórę przed promieniowaniem UV.
  • Spowalnia proces starzenia się skóry i działa przeciwzmarszczkowo.
  • Wygładza i poprawia elastyczność skóry.
  • Przyspiesza regenerację skóry po opalaniu i poparzeniach.
  • Ułatwia regenerację skóry.

 Składniki aktywne:

  • Olej z nasion marchwi – 100%, nierafinowany

Przechowywanie:

Po otwarciu zaleca się przechowywanie oleju w lodówce.

Chronić przed światłem.

 

Stosowanie:

1-2 raz dziennie na oczyszczoną twarz nałożyć 3-5 kropel. Można stosować na serum intensywnie nawilżające RÓŻA

 Pojemność: 

30 ml

Składniki (INCI): Daucus Carota Sativa Seed Oil.

Pojemność

30 ml