Obowiązek informacyjny względem odbiorców newslettera:

Administratorem Pani / Pana danych jest BIOSOMA Anna Szczygielska z siedzibą w Paszowicach 339 (59-411).

Z BIOSOMA można skontaktować się przez adres email biuro@biosoma.pl

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym może Pani / Pan skontaktować się poprzez email anna@biosoma.pl lub pisemnie na adres siedziby BIOSOMA. Z Inspektorem Ochrony Danych można się skontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych  przetwarzaniem danych.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu wysyłania newslettera BIOSOMA. Podstawą prawną przetwarzania jest zawarta umowa dostarczania Newslettera przez BIOSOMA. Podstawą prawną przesyłania treści marketingowych w formie poczty elektronicznej lub sms jest uzasadniony interes BIOSOMA polegający na zapewnieniu marketingu własnego. Po zakończeniu trwania umowy, BIOSOMA może przetwarzać Pani / Pana dane w celu dochodzenia i ochrony przed roszczeniami – podstawą prawną jest również uzasadniony interes BIOSOMA.

Pani / Pana dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie BIOSOMA. Są to przede wszystkim dostawcy usług IT oraz agencje marketingowe.

Pani / Pana dane będą przetwarzane przez okres trwania umowy dostarczania Newslettera przez BIOSOMA. Okres przechowywania danych osobowych może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami przez Administratora.

Przysługuje Pani / Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto, w zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani / Pana danych osobowych.

Ponieważ Pani / Pana dane przetwarzane są w sposób zautomatyzowany na podstawie umowy – przysługuje Pani / Panu także prawo do przenoszenia danych osobowych, które dostarczyła Pani / dostarczył Pan BIOSOMA tj. do otrzymania od administratora Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani / Pan przesłać te dane innemu administratorowi danych.

Przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia. W Polsce właściwym organem jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do zawarcia umowy, z wyłączeniem danych oznaczonych jako fakultatywne.

Sprzedaż internetowa:

Obowiązek informacyjny względem zarejestrowanych klientów sklepu internetowego

1. Klienci sklepu online zarejestrowany [bez dokonania zakupów]

2. Klienci sklepu online zarejestrowany [dokonali zakupów]

Administratorem Pani / Pana danych jest BIOSOMA z siedzibą w Paszowicach 339 (59-411).

Z BIOSOMA można skontaktować się przez adres email biuro@biosoma.pl.

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym może Pani / Pan skontaktować się poprzez email anna@biosoma.pl lub pisemnie na adres siedziby BIOSOMA. Z Inspektorem Ochrony Danych można się skontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych  przetwarzaniem danych.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu założenia i obsługi konta klienta w sklepie internetowym BIOSOMA, przyjmowania i realizacji zamówień online, w celu dostawy zamówionych towarów. Podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność do wykonania umowy.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu marketingowym oraz prowadzenia analizy zachowania na stronie internetowej (profilowanie) w celu dostosowania przesyłanych treści marketingowych. Podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes administratora, polegający na dostarczaniu naszym klientom informacji o ofercie i dostępnych promocjach.

Pani / Pana dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie BIOSOMA, w szczególności prowadzącym obsługę sklepu internetowego oraz działania marketingowe, dostawcom usług IT, firmom kurierskim oraz podmiotom świadczącym usługi marketingu internetowego.

Pani / Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres trwania umowy, aż do usunięcia konta w sklepie internetowym. Okres przechowywania danych osobowych może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami przez administratora.

Pani / Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres istnienia prawnie uzasadnionego interesu administratora, chyba że Pani / Pan wyrazi sprzeciw wobec przetwarzania danych w celu marketingowym.

Przysługuje Pani / Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania.

Jako że Pani / Pana dane przetwarzane są w sposób zautomatyzowany na podstawie umowy – przysługuje Pani/Panu prawo do przenoszenia danych osobowych, które dostarczyła Pani / dostarczył Pan administratorowi tj. do otrzymania od administratora Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani / Pan przesłać te dane innemu administratorowi danych.

W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani / Pana danych osobowych tj. przysługuje Pani / Panu prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania.

Przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia. W Polsce właściwym organem jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych w celu komunikacji marketingowej jest dobrowolne.

Podanie danych osobowych w celu założenia konta oraz następnie składania zamówień jest konieczne do zawarcia i wykonywania umowy – bez podania danych osobowych nie jest możliwe zawarcie umowy. 

Obowiązek informacyjny względem niezarejestrowanych klientów sklepu internetowego

3. Użytkownicy, którzy dokonali zakupu bez rejestracji

4. Osoby, które rozpoczęły, lecz nie dokończyły zakupów [niezarejestrowani, zrezygnowali przed opłatą (zamówienie złożone, nieopłacone)]

Administratorem Pani / Pana danych jest BIOSOMA z siedzibą w Paszowicach 339 (59-411).

Z BIOSOMA można skontaktować się przez adres email biuro@biosoma.pl.

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym może Pani / Pan skontaktować się poprzez email anna@biosoma.pl lub pisemnie na adres siedziby BIOSOMA. Z Inspektorem Ochrony Danych można się skontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych  przetwarzaniem danych.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu przyjmowania i realizacji zamówień online oraz w celu dostawy zamówionych towarów. Podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność do wykonania umowy.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu marketingowym oraz prowadzenia analizy zachowania na stronie internetowej (profilowanie) w celu dostosowania przesyłanych treści marketingowych. Podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes administratora, polegający na dostarczaniu naszym klientom informacji o ofercie i dostępnych promocjach.

Pani / Pana dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie BIOSOMA, w szczególności prowadzącym obsługę sklepu internetowego oraz działania marketingowe, dostawcom usług IT, firmom kurierskim oraz podmiotom świadczącym usługi marketingu internetowego.

Pani / Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres trwania umowy. Okres przechowywania danych osobowych może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami przez administratora.

Pani / Pana dane osobowe będą przetwarzane przez okres istnienia prawnie uzasadnionego interesu administratora, chyba że Pani / Pan wyrazi sprzeciw wobec przetwarzania danych w celu marketingowym.

Przysługuje Pani / Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania.

Jako że Pani / Pana dane przetwarzane są w sposób zautomatyzowany na podstawie umowy – przysługuje Pani/Panu prawo do przenoszenia danych osobowych, które dostarczyła Pani / dostarczył Pan administratorowi tj. do otrzymania od administratora Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani / Pan przesłać te dane innemu administratorowi danych.

W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani / Pana danych osobowych tj. przysługuje Pani / Panu prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania.

Przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia. W Polsce właściwym organem jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych w celu komunikacji marketingowej jest dobrowolne.

Podanie danych osobowych w celu składania zamówień jest konieczne do zawarcia i wykonywania umowy – bez podania danych osobowych nie jest możliwe zawarcie umowy.

Obowiązek informacyjny względem osób przebywających na stronie www.biosoma.pl

5. Osoby przebywające na stronie www

Administratorem Pani / Pana danych jest BIOSOMA z siedzibą w Paszowicach 339 (59-411).

Z BIOSOMA można skontaktować się przez adres email biuro@biosoma.pl.

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym może Pani / Pan skontaktować się poprzez email anna@biosoma.pl lub pisemnie na adres siedziby BIOSOMA. Z Inspektorem Ochrony Danych można się skontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych  przetwarzaniem danych.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu przeglądania strony internetowej. Podstawą prawną przetwarzania jest niezbędność do wykonania umowy świadczonej drogą elektroniczną.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu marketingowym oraz prowadzenia analizy zachowania na stronie internetowej (profilowanie) w celu dostosowania przesyłanych treści marketingowych. Podstawą prawną przetwarzania jest prawnie uzasadniony interes administratora, polegający na dostarczaniu osobom odwiedzającym naszą stronę internetową informacji o ofercie i dostępnych promocjach.

Pani / Pana dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie BIOSOMA, w szczególności zapewniającym utrzymywanie strony internetowej oraz świadczącym usługi marketingu internetowego.

Pani / Pana dane osobowe będą przetwarzane przez czas trwania pobytu na stronie internetowej oraz w plikach cookies do 24 godzin po opuszczeniu strony.

Przysługuje Pani / Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania.

Jako że Pani / Pana dane przetwarzane są w sposób zautomatyzowany na podstawie umowy – przysługuje Pani/Panu prawo do przenoszenia danych osobowych, które dostarczyła Pani / dostarczył Pan administratorowi tj. do otrzymania od administratora Pani/Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani / Pan przesłać te dane innemu administratorowi danych.

W zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani / Pana danych osobowych tj. przysługuje Pani / Panu prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych na potrzeby marketingu bezpośredniego, w tym profilowania.

Przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia. W Polsce właściwym organem jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Obowiązek informacyjny względem osób przebywających na stronie www.biosoma.com.pl

6. Kontakt

Administratorem Pani / Pana danych jest BIOSOMA z siedzibą w Paszowicach 339 (59-411).

Z BIOSOMA można skontaktować się przez adres email biuro@biosoma.pl.

Wyznaczyliśmy Inspektora Ochrony Danych, z którym może Pani / Pan skontaktować się poprzez email anna@biosoma.pl lub pisemnie na adres siedziby BIOSOMA. Z Inspektorem Ochrony Danych można się skontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych oraz korzystania z praw związanych przetwarzaniem danych.

Pani / Pana dane będą przetwarzane w celu realizacji usługi zapewnienia kontaktu na chat. Podstawą prawną przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest realizacja usługi kontaktu z klientem. Po zakończeniu trwania umowy, BIOSOMA może przetwarzać Pani / Pana dane w celu dochodzenia i ochrony przed roszczeniami – podstawą prawną jest również uzasadniony interes BIOSOMA.

Pani / Pana dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie BIOSOMA. Są to przede wszystkim dostawcy usług IT, w tym funkcjonalności chat.

Pani / Pana dane będą przetwarzane przez okres utrzymywania kontaktu z BIOSOMA. Okres przechowywania danych osobowych może zostać każdorazowo przedłużony o okres przedawnienia roszczeń, jeżeli przetwarzanie danych osobowych będzie niezbędne dla dochodzenia ewentualnych roszczeń lub obrony przed takimi roszczeniami przez Administratora.

Przysługuje Pani / Panu prawo dostępu do Pani/Pana danych oraz prawo żądania ich sprostowania, ich usunięcia lub ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto, w zakresie, w jakim podstawą przetwarzania Pani / Pana danych osobowych jest przesłanka prawnie uzasadnionego interesu administratora, przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Pani / Pana danych osobowych.

Ponieważ Pani / Pana dane przetwarzane są w sposób zautomatyzowany na podstawie umowy – przysługuje Pani / Panu także prawo do przenoszenia danych osobowych, które dostarczyła Pani / dostarczył Pan BIOSOMA tj. do otrzymania od administratora Pani / Pana danych osobowych, w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego. Może Pani / Pan przesłać te dane innemu administratorowi danych.

Przysługuje Pani / Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych w państwie członkowskim Pani / Pana zwykłego pobytu, miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia. W Polsce właściwym organem jest Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale niezbędne do kontaktu przez chat.