Olej jojoba 100% Zimnotłoczony, Nierafinowany

Olej jojoba 100%

Nierafinowany, zimnotłoczony.

Najwyższej jakości Olej Jojoba, posiada certyfikat Ecocert!

Doskonale sprawdzi się w pielęgnacji cery każdego rodzaju, ponieważ wykazuje podobieństwo składu do budowy ludzkiego sebum. Dzięki niezwykłej zgodności biologicznej ze skórą człowieka idealnie komponuje się z każdym rodzajem cery, jednocześnie mając dla niej dobroczynne działanie. Reguluje również wydzielanie sebum w naskórku – uzupełniając jego niedobory i zapobiegając wysuszeniu przy skórze suchej lub redukując nadmiar sebum przy skórze łojotokowej. Nie zatyka porów, umożliwiając oddychanie skórze i uzupełnia ją w pożądane witaminy. 

To jeden z niewielu olejów, który można stosować przy cerze tłustej. Olejek jojoba jest łagodny dla skóry nawet wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Wchłania się w głębszą warstwę naskórka zarówno doskonale go nawilżając, jak i regenerując.

Poniżej pełny opis.

 

 

25,00 

Share

Naturalny, wegański, #lesswaste w szkle

Tłoczony na zimno z nasion – owoców krzewu Simondsja Kalifornijska – Jojoba, rośliny odkrytej na pustyni Sonoran. Obecnie największe uprawy tej rośliny znajdują się w Hiszpanii, Brazylii, Argentynie.

Olej można stosować  również w pielęgnacji włosów i na przetłuszczającą się skórę głowy. Skutecznie oczyszcza cebulki, skórę i strukturę włosów, obniża poziom kwasowości skóry i zapobiega powstawaniu łoju oraz stymuluje wzrost włosów. Dodatkowo dzięki zawartości jodyny olej z jojoby działa bakteriobójczo. Stosowanie oleju odżywia włosy i nadaje im zdrowego wyglądu.

Jak stosować olej jojoba?

Olejek jojoba może być używany jako kosmetyk bezpośrednio na cerę zamiast kremu na twarz na dzień lub noc i balsamów do całego ciała oraz jako dodatek do kosmetyków. Często polecany także do pielęgnacji skóry dłoni i paznokci. Bardzo dobrze i szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu na powierzchni skóry i włosów.

Pojemność: 30 ml

Składniki (INCI): Simmondsia Chinensis (Jojoba) Oil.