Mydło naturalne z węglem aktywnym

PRZEBADANE DERMATOLOGICZNIE
DOSKONALE OCZYSZCZA
Mydło z węglem aktywnym świetnie nadaje się do cery tłustej, z trądzikiem lub zanieczyszczonej. Węgiel aktywny pochłania i neutralizuje toksyny oraz zanieczyszczenia skórne. Odblokowuje pory oraz usuwa nadmiar sebum wraz z martwymi komórkami naskórka. Środek ten w Azji od wieków uznawany jest za najlepszą substancję oczyszczającą!

WAGA: 90 g

Tektura użyta do pakowania posiada certyfikat FSC – odpowiedzialnej gospodarki leśniej

20,00 

Share

Mydło naturalne z węglem aktywnym

Mydło z węglem aktywnym to produkt, który bardzo dobrze oczyszcza i dlatego świetnie nadaje się do cery tłustej, z trądzikiem lub zanieczyszczonej. Węgiel aktywny pochłania i neutralizuje toksyny oraz zanieczyszczenia skórne, odblokowuje pory, usuwa nadmiar sebum wraz z martwymi komórkami naskórka.

Właściwości węgla aktywnego

Węgiel aktywny to naturalny surowiec kosmetyczny, bardzo silny absorbent, czyli pochłaniacz. Działa jak odkurzacz i to dosłownie. Ze względu na swoją porowatą powierzchnię, z łatwością wyłapuje i zatrzymuje różnego rodzaju związki z otoczenia, tj. toksyny, nadmiar sebum czy zrogowaciałego naskórka (w przypadku skóry nie tylko z jej powierzchni, ale również z głębszych warstw).

W wielkim skrócie, węgiel aktywny mocno oczyszcza, detoksykuje i reguluje. Działa antybakteryjne, przeciwzapalne, regenerująco, a nawet rozjaśniająco. Koi, odświeża i przywraca równowagę. Bardzo dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej, mieszanej, zanieczyszczonej, z rozszerzonymi porami i zaskórnikami. Może pomóc także wtedy, jeśli np. skóra głowy wydziela nadmiernie sebum, włosy się przetłuszczają, a łupież jest oporny na inne techniki walki z nim.

Węgiel aktywny powstaje poprzez spalanie miazgi drzewnej w temperaturze ok 900 stopni C, a następnie poddanie go procesowi aktywizacji z parą wodną. Znajduje on zastosowanie w wielu dziedzinach życia codziennego – w medycynie, farmacji, przemyśle, dietetyce, kosmetologii.

Pomimo swoich detoksykujących właściwości, węgiel aktywny jest składnikiem bezpiecznym i nieinwazyjnym, który nie powinien podrażnić nawet wrażliwej czy alergicznej skóry. Oznacza to, że nie musicie już wyłączać tego wpisu, jeśli Wasza skóra jest nadzwyczaj delikatna i nadreaktywnie reaguje na niektóre substancje i składniki aktywne 


PRZECHOWYWANIE: Mydła naturalne powinny być przechowywane pomiędzy kolejnymi myciami w suchym i pozbawionym wody naczyniu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Dlatego też zachęcamy przechowywać naturalne mydła we właściwych mydelniczkach, dzięki czemu zachowają one dłuższe użytkowanie.


INGREDIENTS: Cocos Nucifera Oil, Aqua, Sodium Hydroxide, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, (Activated) Charcoal Powder.

Poszczególne kostki mogą różnic się odrobinę wyglądem i kolorem, ponieważ są w całości produkowane ręcznie.

Naturalny, wegański, nietestowany na zwierzętach. Produkt w szklanym opakowaniu nadającym się do recyklingu.

Skład

INGREDIENTS: Cocos Nucifera Oil, Aqua, Sodium Hydroxide, Olea Europaea Fruit Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, (Activated) Charcoal Powder.

Poszczególne kostki mogą różnic się odrobinę wyglądem i kolorem, ponieważ są w całości produkowane ręcznie.

Naturalny, wegański, nietestowany na zwierzętach. Produkt w szklanym opakowaniu nadającym się do recyklingu.