INCI: Camellia Kissi Seed Oil

Olej kameliowy

 

Olej kameliowy (herbaciany) pozyskiwany jest poprzez tłoczenie na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu Camellia Kissi, występującego naturalnie w południowo-wschodniej Azji (Krzew ten należy do tej samej rodziny co krzew herbaciany). Wspomaga procesy naturalnej regeneracji skóry, stosowany jest jako czynnik pomocniczy w leczeniu blizn czy w profilaktyce anty-rozstępowej, jest bogatym źródłem witamin A,B,C i E oraz polifenoli.

 

 

  • Serum z retinolem – A C E

    59,00